Duurzaamheid

Duurzaamheid

Als er iets duurzaam is, dan is dat wel hout. Het is een hernieuwbare grondstof en kan veelal worden hergebruikt. Wanneer hout dan ook nog uit verantwoord beheerde bossen komt, waar bijvoorbeeld niet méér geoogst wordt dan er van nature bijgroeit of wordt aangeplant, is het helemaal goed. Dergelijk hout krijgt het FSC-keurmerk en mag ook alleen verkocht worden door FSC-gecertificeerde bedrijven.

 

FSC®-gecertificeerd

Veno Houtproducten is natuurlijk FSC®-gecertificeerd FSC-C125352. Het FSC®-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer (met respect voor planten, dieren, bosarbeiders en lokale bevolking) behouden kunnen blijven. Vraag ons naar de FSC® gecertificeerde producten.

Eigen houtimport

Ons eikenhout is afkomstig uit gecontroleerde kap en voor elke gekapte boom worden er vier herplant. De bomen worden ter plekke verzaagd en dan pas naar Nederland vervoerd, waar de ruwe planken gedroogd en verwerkt worden. Wij hebben ons eigen importkanaal gecreëerd en elke stap tussen kap en productie wordt nauwlettend gecontroleerd.

Bewust gebruik

Bij duurzaam ondernemen behoort voor ons ook het verantwoord omgaan om mens, milieu en materialen. We vinden het daarom belangrijk dat de drogerij, waar onze planken gedroogd worden, op afvalhout stookt. Ons eigen zaagselafval gaat naar een kippenfokker in de buurt, die het gebruikt om de stallen te verwarmen. De afzuiginstallatie in onze productiehal voert ’s zomers de afgezogen warme lucht direct af; ’s winters wordt die warme lucht direct weer de fabriek ingeblazen. We hoeven hierdoor veel minder te koelen en/of te verwarmen, wat natuurlijk ook weer goed is voor het milieu.