Bewerkingen

Verschillende vloerbewerkingen

Standaard leveren wij de vloeren onbehandeld. U kunt dan iedere bewerking zelf uitvoeren. Ook kunt u kunt ervoor kiezen alle bewerkingen door ons te laten uitvoeren. Hieronder vindt u al onze bewerkingen. Ook combinaties zijn mogelijk.

Oliën

image9711De afwerking bestaat uit 1 of 2 lagen olie. Het oliën en uitpoetsen van de vloerdelen gaat geheel machinaal; dit levert het beste resultaat op. Wij werken met Ciranova, OSMO en Woca. Desgewenst kunnen we de vloer ook afwerken met twee lagen Ciranova UV-olie.

Verouderen

image9731Verouderde vloeren zien eruit alsof er al jaren op geleefd is en dát geeft meteen ook die warme, authentieke uitstraling. Wij verouderen de vloerdelen door ze te trommelen of te walsen. Beide bewerkingen zorgen voor lichte beschadigingen en de oude uitstraling.

Bezagen

bezagenBezagen is precies wat het woord aangeeft: het met een zaag bewerken van de vloerdelen. Dit geeft de vloer een ruw uiterlijk, dat extra geaccentueerd wordt door de lijnen van de zaag.

Roken

image9771Door vloerdelen te beroken met ammonia, reageert het in eiken aanwezige looizuur waardoor het hout op natuurlijke wijze donkerder kleurt. Deze bewerking versterkt het karakter van het hout, doordat de nerf duidelijker aftekent.

Borstelen

borstelenBij geborsteld eiken wordt het iets zachtere hout met staalborstels verwijderd, waardoor de houtstructuur zichtbaar geaccentueerd wordt. Ook voelt geborsteld eiken iets geribbeld aan. Het voordeel van borstelen is dat de vloer minder snel beschadigt.

Antiek beitsen en schuren

image9991Met antiek beitsen en schuren krijgen de vloerdelen een antieke uitstraling. Dat komt omdat het hout eerst zwart gebeitst wordt en daarna licht opgeschuurd. Hierbij blijft de zwarte kleur achter in de v-groef en de noesten, wat dus het oude beeld veroorzaakt.